GenttoGolD Admin
Numri i postimeve : 237 Join date : 10/02/2009 Location : Kosovë/Drenas
| Titulli: Mësohuni të hani më pak Fri Feb 13, 2009 11:24 pm | |
| Mësohuni të hani më pakKeni uri? Pini supë, zvogëlojeni llojllojshmërinë e ushqimit në frigorifer, apo merrni erë qiriut aromatik. Në këtë mënyrë mund ta “mashtroni” urinë tuaj Ka njerëz që mund të hanë sasi të mëdha ushqimesh për mëngjes, drekë e darkë, derisa të tjerëve ju mjafton një thërrime që të ngihen. Nëse edhe ju bëni pjesë në grupin e parë, mos u dëshpëroni. Ua sjellim disa mënyra për “mashtrimin” e ndjenjës së urisë. Hani proteina për mëngjes - Ato, në të vërtetë, do t’ju mbajnë më gjatë të ngopur, me ç’rast do të merrni 267 kalori më pak, thonë shkencëtarët nga Universiteti “St. Louis”. Pra, hani më shumë në mëngjes, për të ngrënë më pak gjatë ditës. Flini të paktën tetë orë - Nëse nuk flini sa duhet, do të keni më shumë uri. Pra, flini mjaft, në mënyrë që të keni më pak uri. Nuhateni aromën e preferuar - Shkencëtarët kanë konstatuar se reagimi i trurit të njerëzve që hanë ushqim të yndyrshëm, është i njëjtë me reagimin e trurit të njerëzve që nuhasin aromë të këndshme. Pra, kur t’ju kapë uria, merreni një qiri aromatik dhe nuhateni, për të mos ngrënë çka të gjeni në shtëpi. Pini supë - Nëse e filloni drekën me supë perimesh, me gjasë do të merrni 20% më pak ushqim kryesor. Të paktën, kështu thonë shkencëtarët amerikanë. Bëni shujta më të vogla - Kurrë mos i mbushni pjatat plot me ushqim. Me gjasë se do ta hani tërë ushqimin, përkundër faktit që, me të ngrënë të gjysmës së pjatës, do të ngopeni. Pakësojeni llojllojshmërinë e ushqimeve në frigorifer Ëmbëlsirat, llojet e ndryshme të djathërave, sallami, kuleçtë, të gjitha këto ushqime, sa herë që ta hapni frigoriferin, ju tundojnë që t’i provoni. Nëse keni më pak ushqime në dispozicion, do të hani më pak. Me respekt,GenttoGolD | |
|